Rolem - Respect pentru lemn

Str. Erou Iancu Nicolae 1 A

Voluntari, Ilfov

Program de lucru

L-V: 10:00 - 19:00

 De ce am ales din nou  Mebor?
  • 2021-09-06

De ce am ales din nou Mebor?

 De ce am ales din nou  Mebor?

 Interviu cu dnul Ovidiu, un client Mebor din judetul Covasna ce a decis sa comande inca doua produse Mebor, dupa aproape 3 ani de la primul produs Mebor comandat.

 De ce Mebor? Care au fost motivele ce v-au determinat sa mizati din nou pe produsele Mebor?

 Acum 3 ani am decis sa trec de la panza ingusta la panza lata.Ce m-a determinat? Calitatea slaba a taierii,numarul muncitorilor implicati in productie,aveam 4 biciclete fiecare cu cate o echipa de 2-3 oameni si bineinteles productivitatea scazuta, si zilnic erau discutii cu muncitorii nemultumiti de volumul mare de efort fizic.

Nu cunosteam foarte bine produsele Mebor, dar in urma catorva discutii cu un inginer de vanzari Mebor, am reusit sa imi fac o parere generala.Daca ar fi sa motivez prima alegere de achizitie Mebor, principalele argumente ar fi:

  • Prezentarea foarte clara a produselor 
  • Explicare avantaje-dezavantaje
  • Referinte in zona 
  • Numar tehnicieni service

Am facut prima achizitie, am optat pentru modelul HTZ 1200 SP+. Este un ferastrau orizontal de capacitate medie spre mare. Am considerat ca am nevoie de un echipament performant cu care sa reusesc sa produc zilnic cantitatea ce se producea cu bicicletele, dar cu o singura echipa de 3 oameni.

 recerea  de la panza ingusta la panza lata nu a fost grea dar nici foarte usora.Este foarte important sa se acorde o atentie deosebita la ascutire, panzele trebuie numerotate si schimbate dupa volante la maxim 3 ore si o reglare corecta a volantelor. Acum pot sa spun ca toate aceste lucruri sunt deja obisnuinta in productia noastra.Referitor la costul panzelor pot sa  spun categoric ca valoric se cumpara panze de aceeasi valoare ca si la biciclete (bineinteles costul panzelor trebuie raportat la aceiasi cantitate de bustean taiat).

Dupa o perioada de cateva saptamani de acomodare cu noul echipament am atins o productie multumitoare si astfel avem zilnic aceeasi productie,previzibila, cu o calitate constanta si programarea livrarilor catre clientii nostrii decurge fara incidente neplacute.

Dupa amortizarea primei investitii, am decis sa cumpar o masina de tivit de capacitate mare.Datorita colaborarii bune cu Mebor am considerat ca putem merge impreuna mai departe.Am optat pentru o masina VR 900 cu 2 panze mobile si una fixa.Analizand impreuna cu inginerul de la Mebor specificul productiei mele, s-a facut o modificare la produsul de serie si cu o bucsa fixa mai lunga pot acum sa tivesc si sa spintec fara sa schimb nici un dispozitiv, ceea ce imi aduce rapiditate si flexibilitate.

Calitatea si productivitatea previzibila mi-au asigurat intarea pe anumite piete si a aparut necesitatea cresterii productiei. Prima varianta a fost schimbul 2, dar consider ca este o solutie de compromis, pentru ca lucurile nu  se desfasoara ca si in schimbul 1;nu este aceeasi productie,oameni nesupravegheati, riscuri de accidentare etc. Am facut astfel un efort si am decis sa cumpar o a doua linie de debitare bustean cu acelasi model de ferastrau HTZ 1200SP+.

De ce? Pentru ca avem deja experienta, folosim aceleasi panze, nu dereglam masina de ascutit si cel mai important este faptul ca suntem multumiti!

Este deja in productie si a doua linie de debitare Mebor,lucrurile merg bine, oamenii lucreaza fizic mult mai putin,pentru ca gradul de mecanizare este ridicat.

Nu pot sa spun ca investitiile sunt usor de facut, tehnologia este la preturi europene,dar  trebuie analizat si gandit din toate punctele de vedere:productivitate, calitate, muncitori implicati,efort fizic etc.Consider ca fara tehnologie adaptata vremurilor lucurile nu pot merge inainte si astfel firma nu se dezvolta.

 

Dezvoltarea inseamna tehnologie si cea mai buna intrebare nu este cat costa aceste echipamente, ci cat ma costa pe mine ca si firma daca nu am acest tip de echipament?

 

 

 

Website realizat de MaBucur.ro Toate drepturile rezervate